Aromatherapie Zwolle

Als aromatherapeut in de regio Zwolle ondersteun ik je graag op locatie met aromatherapie en benodigde essentiële oliën. Woon je niet in de regio Zwolle dan ben ik ook bereid om een online workshop te geven of tegen eventuele vergoeding af te reizen. In mijn online essentiële olie webshop kun je ook 100% puur biologische producten bestellen. Pure kwaliteit is belangrijk voor veilige aromatherapie alsmede topisch en inwendig gebruik! Wil je graag vrijblijvend advies, een afspraak maken of meer informatie? Bel of App mij gerust op 06-19636634 of gebruik de contactpagina.

Hoe werkt aromatherapie

De werking van aromatherapie is vrij simpel uit te leggen. Door geuren op te nemen gebeurd er van alles in onze brein. Geur van een bos net na de regen, vers gemaaid gras, zeelucht, lavendelvelden in Frankrijk of een zomerwandeling op de heide. We slaan geur op voor de rest van ons leven. Geuren roepen herinneringen op die we gekoppeld hebben aan gebeurtenissen. Oma’s zelfgebakken appeltaart of het vers gebakken brood bij de bakker. Geur roept naast herinneringen ook gevoelens en emoties op. We ervaren rust, liefdevolle gedachten of worden we opgewekt en vrolijk. Door diffusie (het vernevelen van essentiële olie) kunnen we makkelijk de kleine oliemoleculen inhaleren. Vernevelde lavendelolie kan stress reguleren en ons helpen in slaap te vallen. Sinaasappelgeur wekt op en verminderd angst.  De chemische samenstelling van de puur natuurlijke en biologische oliën kan word gewijzigd door verhitting. De werkzame stoffen gaan dan verloren. We gebruiken tegenwoordig diffuser’s die door middel van trilling verdampen. Hierdoor voorkom je verhitting en behoudt de olie zijn heilzame werking.

Amygdala aromatherapie Zwolle

Hoe kan therapie met aroma ingezet worden

We zetten aroma therapie in voor het welzijn van lichaam en geest. Het reukorgaan is nauw verbonden met het limbisch systeem van de hersenen. Structuren in het limbisch systeem zijn: De Hippocampus voor het lange termijn-geheugen. De Amygdala voor emoties. De Hypothalamus voor het autonome zenuwstelsel en hormonen. De Gyrus Cinguli reguleert bloeddruk, hartritme en aandacht en kunnen door de nauwe verbinding tussen reukorgaan en het limbisch systeem diepgaande fysiologische en psychologische effecten hebben. Voor meer informatie over de werking ons brein; https://psychischmel.wordpress.com/

Aromatherapie tips en weetjes:

Geen diffuser? Gebruik dan bijvoorbeeld een ventilator. Doe olie naar keuze op een watje, stukje karton of tissue en bevestig dit eventueel met een wasknijper vooraan een ventilator van bijvoorbeeld de auto. Het is meer dan alleen een lekker geurtje, je kan je emotie, stress of prikkels beïnvloeden door de juiste olie te verdampen. Er zijn ook poreuze stenen te verkrijgen, doe daarop wat oliedruppels naar keuze. Zet deze bij het toilet, de douche of in de kledingkast voor een heerlijke geur. Dragen van olie als parfum kan ook emotionele en fysieke ondersteuning bieden. Een aantal druppels olie naar keuze op je pols of in je nek wrijven. Zelf parfum maken? 10 tot 15 druppels essentiële olie naar keuze oplossen in 20 druppels alcohol samen met 1 theelepel gedistilleerd water. Zelf gebruik ik liever de olie zonder alcohol op mijn huid op de bekende parfum plekken, achter het oor, pols en borst. Pas op bij hete oliën, die niet puur gebruiken maar verdund. Informeer naar de gebruikerstips.

Aromatherapeut Zwolle e.o.

Door eeuwenoude kennis en wereldwijde gebruikerservaringen van essentiële oliën kan o.a. met aromatherapie effectief ingezet worden voor verlichting van diverse klachten.  Thuis aromatherapie gebruiken? We hebben mooie diffusers in de webshop.Voor een heerlijke aroma touch therapie massage kunt u ook een afspraak maken. Bent u geïnteresseerd in aromatherapie en woont u in omgeving Zwolle Overijssel? Ik nodig u graag uit voor een gratis workshop aromatherapie en basiskennis essentiële oliën. Al  bekend met essentiële oliën en interesse voor een van de andere workshops? Etherische oliën en kinderen, emoties, hormonen, honden of paarden?

neem contact op voor het plannen van een afspraak,  ook voor persoonlijk advies.