Essentiële olie en Corona

Essentiële oliën en Corona, het virus COVID-19. Het is groot nieuws, we maken ons zorgen over de pandemie. Scholen dicht, horeca dicht en ons sociale leven op een laag pitje. In het nieuws wordt al van de grootste crisis na de 2e wereldoorlog gesproken. De premier en zelfs de koning spraken ons zelfs toe. We hamsterden toiletpapier, voeding en hand-gel in de winkels. Wat kunnen we zoal zelf doen naast voldoende nachtrust en gezond eten? Niet in paniek raken. Stress is nu helemaal niet welkom. Een grotere dosis vitamine C gebruiken. Te veel vitamine C kan diarree veroorzaken. Handen wassen met grote regelmaat. Niezen, kuchen en hoesten in de elleboog. Kleding tijdig in de was doen en papieren zakdoekjes gebruiken. Minimaal 2 meter afstand houden, geen handen geven of elkaar kussen. Laten we elkaar beschermen, respecteren en helpen waar nodig. Zo houden we een eventueel 2e golf beter in de hand. Er komt dagelijks informatie op de rijksoverheid en er wordt gewerkt aan een COVID- 19 dashboard.

Indien mogelijk thuis blijven werken. De incubatietijd blijkt ongeveer 6 dagen en rond dag tien ernstigere klachten. Besmetting kan al voor de ziekteverschijnselen intreden. Om de elasticiteit van de longen te behouden zou het goed zijn om door de dag heen diep adem te halen, je longen vol ademen en even vast houden voordat je uitademt. Het verdampen van tea tree olie gemengd met eucalyptus en pepermunt zorgt voor meer lucht.

coronavirus-etherische-olie

Essentiële olie inzetten tegen virussen

En we kunnen essentiële oliën gebruiken, puur, zonder enige toevoeging. Het natuurlijke antwoord van planten tegen hun ziekten, schimmels en bij heling. Wij maken gebruik van deze krachtige gedistilleerde essentiële oliën. Door onderzoek en jaren gebruikers ervaring blijkt essentiële olie ook van grote waarde bij onze gezondheid en dagelijkse verzorging.

Desinfecteren met olie als ontsmettingsmiddelen

Te gebruiken bij het reinigen van onze handen, het aanrecht, deurknoppen en bijvoorbeeld de toiletbril. Van handzeep en schoonmaakmiddel tot capsules om je immuunsysteem inwendig te ondersteunen. Meer informatie om het Corona virus minder kans te geven? Het “diffusen” ofwel verdampen van een aantal specifieke oliën maakt de lucht in huis schoon. Een aantal van deze specifieke oliën zit in een olie- mix die ons immuunsysteem helpt tegen virussen en bacteriën. In deze mix zit onder andere wilde sinaasappel-, kruidnagel-, kaneel-, eucalyptus- en rozemarijn- olie. Deze olie kan je ook onder je voetzolen smeren. Het wordt opgenomen in je bloedbaan en kan zo in iedere cel van het lichaam zijn heilzame werk doen.

We hebben een aantal fijne producten om ons te helpen bij de dagelijkse verzorging en het boosten van het immuunsysteem. Van essentiële olie recepten tot natuurlijke supplementen. Voor meer informatie of gratis persoonlijk advies gebruik je de contactknop. Ik help je graag.
Neem contact op voor vrijblijvend advies of een gratis workshop