Essentiële olie diffuser

Diffuser, een luchtbevochtiger en aromatische verdamper ineen.

Een diffuser is een apparaat dat via trilling water met essentiële olie verdampt tot een fijne mist. Deze mist bevat het aroma van de olie die via de neus wordt opgenomen en zo bij ons binnen komt. Er zijn diffuser’s met diverse inhoud voor kleinere of grotere ruimtes. Soms ook instelbaar in uren en met led lamp aan/uit schakelaar. De diffuser regelmatig even schoonmaken en een keer met wat azijn in water laten werken om te ontkalken of gebruik beter nog gedistilleerd water. De natuurlijke (helende) kracht van olie gaat stuk bij verhitting zoals in de potjes water boven een waxinelichtje. Zonde van de mooie pure olie maar het is ook niet aan te raden om goedkopere varianten te gebruiken, Deze bevatten vaak toevoegingen (giftige), draagolie en/of alcohol. Die stoffen verdampen en krijgen we zo binnen.

Welke diffuser kopen?

Om kort te gaan is er maar één belangrijke tip, het moet van chirurgisch plastic zijn als er citrusolie in wordt gebruikt. Ook andere olie tast uiteindelijk plastic aan. Er zijn veel mooie diffusers te koop in diverse prijsklassen. De goedkopere diffusers zijn vaak vervaardigd van minder geschikt plastic en gaan zodoende minder lang mee. In onze webshop https://www.mydoterra.com/doterraoverijssel/#/ zijn diffusers te vinden die van het geschikte chirurgisch plastic materiaal zijn gemaakt en waar je langer plezier van hebt. Wel regelmatig schoonmaken en af en toe met een klein beetje citroenolie in water of wat azijn met water laten doorstomen. Sommige olie laat een residu achter omdat de olie wat donkerder is. Deze verwijderen met het schoonmaken met een paar druppels citroenolie of azijn in het water weer.

Waarom een diffuser goed voor je is

Het verdampen van water is goed voor de vochtigheid in de lucht die door onze verwarming vaak te droog wordt.  Droge lucht bevochtigen is beter  voor de longen en onze slijmvliezen. We zullen minder gauw een bloedneus krijgen wat door droge lucht vaak voorkomt. Daarnaast kunnen we de lucht zuiveren door een heerlijke aromatische olie die dit bewerkstelligt. Een aromatische olie in de diffuser doet het huis lekker ruiken, verhoogt de sfeer, brengt rust of activeert juist. Het aroma werkt op lichamelijk en geestelijk niveau dieper op ons in dan we vermoeden. Via de neus en de amygdala komt het bij ons brein. Naast vele herinneringen die met geuren gepaard gaan kan het aroma ons ondersteunen om lichaam en geest in balans te brengen en zo een helende werking geven.

Etherische olie kiezen voor in de diffuser

Per essentiële olie, ook wel etherische olie genoemd, kan de werking gekozen worden die we beogen, Zo kunnen we voor verkoudheid kiezen voor pepermunt en vooral ook eucalyptus in de diffuser doen om verlichting te krijgen op onze luchtwegen. Er zijn ook mooie mixen te verkrijgen zoals de mix van laurierblad, pepermunt, eucalyptus, tea tree , citroen en ravensara oliën die de ademhaling vergemakkelijkt, de luchtwegen reinigt en verzachting brengt. Free breath. Gebruik het in de slaapkamer, dit geeft verlichting op de ademhaling en verdiept zo de slaapt.

Een mix die de lucht zuivert van bacteriën en virusjes. van is een mix van kruidnagel, wilde sinaasappel, kaneel. Een beschermende olie die heerlijk geurt. Op emotioneel gebied is er ook veel keuze en kun je de sfeer in huis beïnvloeden. Verblijdende citrus oliën, rustgevende olie voor bv. drukke kinderen of de stress doen afnemen. Denk aan lavendel of aardende olie zoals Vetiver. Ook hier is weer een fijne mix voor te vinden of door zelf wat te mixen. Natuurlijk ook te gebruiken om luchtjes te verdrijven van huisdieren of  geuren uit de keuken. Voor persoonlijk advies of informatie neem contact met me op, ik help graag.