Diffuser schoon houden en maken

Wanneer je een diffuser hebt gekocht is het van belang dat je deze met regelmaat reinigt. Zo voorkom je ophoping van etherische olie resten.

Diffuser schoonmaken

diffuser schoonmaken

Diffuser reinigen? Het schoonhouden van je verdamper is eenvoudig met citroenolie van dõTERRA. Voeg regelmatig 5 druppels citroenolie toe aan je water, met pepermunt bijvoorbeeld. Reinigend, oppeppend en heerlijk fris. Let wel op dat je een goedgekeurde diffuser hebt want citrus oliën tasten plastiek aan.  dõTERRA heeft speciaal chirurgisch plastiek gebruikt zodat je veilig en langdurig gebruik kunt maken van de verdamper. Omdat bepaalde oliën een gekleurde of donkere waas achter kunnen laten en er altijd wat kalkaanslag afzet is het goed om regelmatig de diffuser aan te zetten met wat druppeltjes citroenolie in je water. Daarnaast maak je hem iedere twee a drie weken goed schoon met azijn en water. Eerst even omspoelen, uitnemen met keuken papier, vullen met water en 6 eetlepels azijn. Minimaal zeven minuten aanzetten. Leegmaken, omspoelen met schoon water en weer even uitvegen met een keukenrol papiertje. Zorg dat ook de buitenkant droog is en er geen water in de aansluiting komt. Je kunt de geur verminderen door hem onder de afzuigkap aan te zetten. Gebruik nooit chemische schoonmaakmiddelen voor het schoonmaken. Zo heb je langer plezier van je verdamper.

Persoonlijk advies of producten nodig?

Doterra diffuser

Ik help je graag aan meer informatie of bij je bestelling. In de webshop zijn diffusers te vinden onder essentiële oliën- accessoires.