Etherische olie gebruik kinderen

Essentiële oliën, ook bij kinderen, hebben de laatste tijd veel aan populariteit gewonnen.essentiële oliën bij kinderen Essentiële of etherische oliën zijn niet alleen goed voor de mentale en fysieke gezondheid, ze zijn ook in en rondom het huis gebruiken als kleine wondermiddeltjes.

In veel families worden al essentiële oliën gebruikt om een gezondere levensstijl te verkrijgen. Ze helpen hun kinderen ook met bijvoorbeeld het verbeteren van slapen dankzij essentiële oliën zoals lavendel of een verkoudheid dragelijker maken dankzij essentiële olie van pepermunt, eucalyptus en de samenstelling speciaal voor de luchtwegen.

Gebruik van essentiële oliën bij kinderen

Wanneer je essentiële oliën gebruikt bij kinderen is het belangrijk dat je de essentiële oliën verdund op de huid gebruikt of in een diffuser verdampt. De huid van kinderen is nog gevoeliger en een pure essentiële olie kan irritatie veroorzaken. Bij volwassenen is het vaak nog te sterk. Bovendien is etherische olie snel opgenomen is de bloedbaan en blijft verdund langer op een plaatselijk gebied werken.

Onderzoek en ervaring heeft uitgewezen dat wanneer je “hete”etherische oliën zoals kaneel olie, oregano olie en tijm olie onverdund op de huid van aanbrengt dit voor huidirritatie zorgt. Kinderen zijn gevoeliger en we gebruiken dan ook alleen zuivere etherische oliën, verdund tot sterk verdund. Vraag me anders geheel gratis en vrijblijvend om de aanbevolen hoeveelheid via het Contact formulier. In de Verenigde Staten merkte men bijvoorbeeld een verhoging op in de vergiftiging van jonge kinderen door overdosering of onzuivere essentiële oliën. Wanneer je een olie wilt gebruiken voor je kinderen doe je dat verstandig. Wat voor volwassenen werkt zal niet altijd hetzelfde resultaat geven bij kinderen.

Ga geen “hete essentiële oliën” verdampen bij baby’s jonger dan 6 maanden en wanneer je essentiële oliën wilt gebruiken op de huid van je kinderen moet je deze oliën altijd verdunnen. Voor kinderen kan je essentiële oliën toevoegen aan een zuivere basis olie of aan bodymilk. Op die manier kan eucalyptusolie bij verkoudheid op rug en borstkas gewreven worden. Zelf geef ik de voorkeur aan verdampen op jonge leeftijd. Bijvoorbeeld in de slaapkamer de luchtweg samenstelling. Het geeft meer lucht en verbeterd zo hun slaap. Vergelijkbaar met het effect van Vicks of tijger balsem.

Wanneer je kinderen maar moeilijk in slaap raken kan je eventueel een tiental druppeltjes essentiële olie toevoegen aan 100 ml water. Goed schudden voor het sprayen. Voor de kinderen gaan slapen verstuif je deze mengeling op hun kussen en beddengoed. Een goede nachtrust is gegarandeerd!

Bepaalde oliën zijn zachter dan anderen. Kamille olie, lavendel en cipres olie kan gebruiken wanneer je graag wilt dat je kinderen zich rustig gaan gedragen. Wat licht verdunde essentiële olie van kamille onder hun voetjes wrijven.

Het gebruik van essentiële oliën kan ook misselijkheid en pijn bij kinderen verminderen tot wegnemen. Vraag me naar de workshop voor kinderen of informatie over het gebruik van etherische olie. Bij twijfel is het verdampen van essentiële oliën in een diffuser veiliger dan topisch aanbrengen op de huid. Dit kan de (te) sterke werking van sommige essentiële oliën. Ik help graag om veilig te kunnen genieten van de werking van essentiële oliën. Neem gerust contact met me op voor advies en ondersteuning