Etherische olie gebruiken

Wil je kennis maken met etherische olie dan kun je contact met mij opnemen voor een workshop. In de regio van Zwolle kom ik ook op locatie om mens en dier te ondersteunen. Wil je olie kopen van de beste kwaliteit? 100% puur biologisch zonder additieven? Online bestellen kan in mijn webwinkel.

Essentiële oliën en het gebruik

Persoonlijk advies oliegebruik

Klik voor contact.

Het gebruik van essentiële oliën is al eeuwen oud, bekend ver voordat er medicatie werd gemaakt door de farmaceutische industrie. Er zijn verhalen te vinden in de bijbel, daar worden oliën geprezen en werden etherische of essentiële oliën als zeer waardevol gezien. Heden ten dage willen velen weer terug naar natuurlijke middelen voor ons welzijn. Het gebruik van de pure gedistilleerde oliën wordt weer volop onderzocht in laboratoria met zeer goede resultaten. Het belangrijkste is dat de oliën puur en onverdund zijn, geheel zonder toevoegingen. Een olie die bijvoorbeeld op basis van natuurlijke producten is gemaakt kan in het geheel nog niet puur en natuurlijk zijn. Er hoeven maar een paar procent natuurlijke stoffen in te zitten om deze claim te mogen voeren. Verdund met bijvoorbeeld een veel goedkopere basisolie. Het product is niet meer zo sterk en kan minder tot niets meer voor ons lichaam betekenen. Dat maakt de inhoud van het flesje olie niet duur maar feitelijk wel te duur betaald. Bij winkels zoals https://www.kruidvat.nl  en https://www.etos.nl zijn oliën goedkoper, minder puur en vaak verdund met opvulmiddelen. Via onze dagelijkse lichaamsverzorging krijgen we toevoegingen zoals kwalitatief minder zuivere oliën of hulpstoffen binnen door de huid in onze bloedbaan. De huid is ons grootste orgaan waardoor we veel minder gezonde” stoffen kunnen opnemen. We kunnen daar bijvoorbeeld allergieën van krijgen. De noodzaak van het gebruik van pure oliën is hier mee heel kort omschreven.

Gebruik puur biologische olie

De keuze voor een pure olie is volgens mij de enige juiste. Wel kunnen we een mix van alleen pure oliën gebruiken voor een aantal klachten. Sommige oliën zijn heel heet en kunnen niet puur op de huid (topisch) worden gebruikt. We gebruiken dan het liefst pure gefractioneerde Kokos olie. Deze is zo fijn van structuur dat de moleculen even klein zijn als die van de oliën. Dit zorgt voor een niet vet blijvende huid, snelle opname en werking bij topisch gebruik. Begeleiding of informatie door een ervaringsdeskundige op oliegebied is  gewenst. Om te helpen bij de juiste olie op de juiste manier in te zetten voor een zo goed mogelijk resultaat. Er is een prachtig boek dat naast de persoonlijke informatie ook echt een must have is voor geïnteresseerden. In de olie gebruikers kring wel de olie bijbel genoemd. Bomvol concrete informatie en olie advies voor de meeste uitdagingen en klachten waarvoor we oliën kunnen inzetten. Het boek Modern Essentials is te verkrijgen in het Nederlands, klik op de link. Een echte aanrader! Oliën ter ondersteuning van ons lichaam kunnen zo bijdragen bij zelf genezing. Natuurlijk in overleg met je arts, het gebruik van essentiële oliën mag niet worden gezien als vervanging van medische adviezen. Er zijn oliën die elkaar versterken in combinatie. Het onverwarmd verstuiven wordt naast het  topische gebruik ook veel aanbevolen. Zeker om de lucht te zuiveren, om te ondersteunen bij griep en verkoudheid. Ook op emotioneel gebied is er veel te winnen met de juiste oliën in de diffuser. Door de grote keuze aan oliën en de manier waarop we het kunnen inzetten is het raadzaam mij een berichtje te sturen. Zodat ik kan helpen met de meest passende olie te vinden of de perfecte combinatie. Er zijn ook gratis workshops, masterclasses of informatieve sociale media groepen waar er ervaringen worden gedeeld. Daar is ruimte voor vraag en antwoord van gebruikers.

Doordat de etherische of essentiële oliën zo geconcentreerd zijn heb je er heel weinig van nodig. De aanschaf van een flesje is vaak voor maanden tot jaren voldoende. In het medicijnkastje of EHBO kistje zouden volgens mij een aantal oliën niet mogen ontbreken. Van jeuk en wondjes ontsmetten tot bloeding stelpen. Ik help graag bij de juiste keuze en het gebruik. Vraag vrijblijvend informatie of persoonlijk advies.

Mooie wetenschappelijke informatie in het gratis E-book van Dr Hill; Ebooks+doTERRA+Essential+Oil+Chemistry+Handbook