etherische-olie-mee-op-reis

Essentiële oliën mee op vakantie

Kiki BrevoordNieuws Plaats reactie

Vakantietijd, dat betekent dat we er lekker op uit trekken, hetzij in het binnenland of naar het buitenland. Essentiële oliën kunnen helpen voorkomen dat uw vakantie pret wordt verstoort door een aantal plaaggeesten of reisziekte. Van vervelende beestjes zoals muggen of bed wantsen. Diarree komt vaak voor door bijvoorbeeld andere voeding of sla gewassen in vreemd minder schoon leidingwater. Hoofdpijn, verbranding door de zon, schaafwondjes of andere vervelende ongemakken. Neem onderstaande lijst eens door en bedenk welke etherische oliën je wilt meenemen op vakantie. Bewaar de essentiële oliën zo koel en donker mogelijk. Let op wat je wel en niet in je handbagage mag meenemen en hoe. Gebruik alleen puur natuurlijke oliën zonder toevoegingen.

Welke essentiële olie meenemen vakantie

Essentiele olie mee op reis toepassingen

Buikpijn
Spijsverteringssamenstelling, Pepermunt of Gember
Breng enkele druppels aan op de maag of buikstreek, daar waar het pijnlijk is.

Diarree
Spijsverteringssamenstelling, Pepermunt of Gember
Breng elk uur een paar druppels aan op de buik en/of maagstreek of neem in met een capsule. Deze maak je zelf in een lege capsule of neem de kant en klare capsules.

Griep
Luchtwegensamenstelling, beschermende samenstelling en Eucalyptusolie. Verdun de olie met een paar druppels gefractioneerde kokosolie Breng aan rond de thymus, borst, rug, sinussen of de reflexpunten onder de voeten. Verstuif via diffuser naast bed of doe 2 druppels in je hand, wrijf in keer en maak een cupje van je handen. Breng dit naar je neus en inhaleer diep voor enkele minuten. Pepermuntolie verkoeld.

Insectenbeten (bijv. muggen, teken, wespen)
Lavendel, Citronella of Insect werende samenstelling.
Breng een druppel aan op de beet, indien nodig herhalen. Kruidnagelolie helpt wespen op afstand houden. Op de huid is dit een hete olie die flink mag worden verdund. Op tafel onverdund op servet, viltje of iets dergelijk.

Koorts
Pepermunt of Lavendel of Eucalyptus
Breng enkele druppels aan op voorhoofd en achter op de nek of innemen via een capsule of inhaleer via een diffuser.

Misselijkheid en overgeven
Gember of Pepermunt of Spijsverteringssamenstelling.
Een aantal druppels aanbrengen op de maagstreek of inhaleren via een diffuser. Bij gebrek aan een diffuser doe je een paar druppels in je hand, wrijf een maal en maak een cupje van je handen. Breng deze naar de neus en inhaleer diep voor enkele minuten.

Migraine en hoofdpijn
Samenstelling tegen migraine, spanning en hoofdpijn,  Pepermunt of Verzachtende samenstelling.
Een paar druppels aanbrengen op het voorhoofd, de slapen, onderkant van de schedel en nekwervels, achter de oren of inhaleer direct uit de fles, diffuser of handen cuppen. Wel ruim uit de buurt van de ogen blijven!

Opgeblazen gevoel
Spijsverteringssamenstelling, Pepermunt of Scharlei.
Een aantal druppels aanbrengen op de maag/buik streek en voetzolen. Of innemen via een capsule. Zelf gemaakt of kant en klaar te koop.

Reisziekte
Lavendel, Pepermunt, Gember of spijsverteringssamenstelling.
Breng een paar druppels aan achter de oren en op de buik.
Wrijf een keer een paar druppels in de handen en vorm een cup van de handen. Breng dit naar de neus en inhaleer diep voor een paar minuten.

Spierpijn
Verzachtende samenstelling of Pepermunt
Masseer een paar druppels op de pijnlijke plekken

Tand of kiespijn
Beschermende samenstelling of Kruidnagelolie een beetje verdunnen met gefractioneerde kokosolie en op de aangedane tand of kies aanbrengen, wattenstaafje of vinger op de pijnlijke plek en tandvlees

Verbranding door de zon
Lavendel verzacht en haalt de brand er uit. Eventueel verdunnen met kokosolie.
Pepermunt zorgt voor verkoeling. Verdun de Pepermuntolie.
Tea tree ontsmet de verbranding. Verdun de Tea Tree.
Breng enkele druppels aan op de verbrande plek, herhaal indien nodig.

Verstopping
Spijsverteringssamenstelling, Marjolein of Citroen
Een aantal druppels aanbrengen op de maag/buik streek en onder de voeten. Innemen via een capsule, deze kan je alleen voor direct gebruik maken.

Voedselvergiftiging
Spijsverteringssamenstelling of Rozemarijn of Beschermende samenstelling.
Een aantal druppels aanbrengen op de maag/buik streek of innemen via een capsule.
Citroenolie in lauw water drinken helpt ontgiften.

Wondjes
Lavendel of Tea Tree
Een druppel Lavendelolie aanbrengen op de wond. stopt het bloeden en helpt de genezing Indien nodig eerst ontsmetten met een druppel Tee Tree olie.. Eventueel verdunnen met gefractioneerde kokosolie.

Zonnesteek
Pepermunt verkoelt en Lavendel verzacht.
Breng enkele druppels aan boven op het voorhoofd, achter over de nekwervels, op de borst en rugwervels.

Neem mee wat voor jou lichaam belangrijk is, het meest van toepassing is, of wat per bestemming logischerwijs nodig kan zijn. Vergeet je favoriete oliën niet.

Citroen helpt en ondersteunt je lichaam bij:
Verstopping, Insectenspray, ontgiftend. Lekker en verfrissend in uw drinkwater. (niet in of met plastic gebruiken).

Gefractioneerde kokosolie
Draagolie om essentiële oliën eventueel mee te verdunnen. Bv voor een gevoelige of jonge huid. Sommige zogenaamde “hete” oliën zijn te heet om onverdund te gebruiken. Kokosolie is ook fijn voor een heerlijk ontspannende massage met een olie naar keuze. Er zijn ook specifieke olielaagjes over elkaar te gebruiken voor diverse lichamelijke klachten. Deze zijn te leren met nader aan te vragen beschrijvingen. Ik help je graag op weg voor verlichting bij veel voorkomende klachten. Neem hier over vrijblijvend contact op. Enkele tipsvoor op reis;

Insectenspray
Insect werende samenstelling, Citroen, Eucalyptus.
Meng een aantal druppels met gefractioneerde kokosolie en breng aan op de huid.

Lavendel helpt en ondersteunt je lichaam bij;
Insectenbeten, Koorts, Reisziekte, Verbranding door de zon, Wondjes, Zonnesteek.

Pepermunt helpt en ondersteunt je lichaam bij:
Buikpijn, Diarree, Koorts, Migraine, Misselijkheid, Opgeblazen gevoel, Overgeven, Reisziekte, Spierpijn, Verbranding door de zon, Zonnesteek.

Spijsverteringssamenstelling helpt en ondersteunt je lichaam bij:
Buikpijn, Diarree, Misselijkheid, Opgeblazen gevoel, Overgeven, Reisziekte, Voedselvergiftiging, Verstopping, Wagenziekte.

Verzachtende samenstelling helpt en ondersteunt je lichaam bij:
Hoofdpijn, Migraine, Pijnlijke gewrichten, Spierpijn, .

Welke etherische oliën mogen mee in het vliegtuig

In het vliegtuig mag je maximaal 100ml verpakkingen meenemen, verpakt in een doorzichtige en hersluitbaar plastic zak met een maximale inhoud van één liter. Je fles van gefractioneerde kokosolie ( al is die half leeg) mag NIET mee in het vliegtuig. Dit geld ook voor tubes.

Handige oplossingen zijn de 5 of 10ml flesjes of rollers. Verzachtende samenstellingscreme bestel je per 10 monster zakjes om overal mee naar toe te nemen.

Voor in je handtas of handbagage kun je een sleutelhanger met kleine etui bestellen. Daar zitten kleine nog te vullen flesjes in. Heel fijn voor de noodzakelijkste handbagage. 5 of 10 ml rollers met de meest gebruikte oliën zijn raadzaam. Je kunt deze zelf maken, of gebruik de kant en klare 10ml touch rollers.

We wensen een ieder een goede reis en een heel fijne onbezorgde vakantie. Mocht je biologische etherische olie willen bestellen met korting of graag persoonlijk advies van mij willen ontvangen, neem dan gerust eventjes contact met mij op 🙂

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *