Etherische olie en huidverzorging

Kiki BrevoordNieuws Plaats reactie

Etherische oliën worden al eeuwen oud gewaardeerd en gebruikt. Ook in de huidverzorging worden daar goede resultaten geboekt. we hebben een ruim assortiment en mogen daar nu deze mooie duo Rose producten aan toevoegen. Er zijn producten voor ieder huidtype te verkrijgen. Het is van groot belang om pure natuurlijke producten te gebruiken want alles wat je op je huid smeert komt in je bloedbaan.

Puur biologische olie voor huidverzorging

Wij verkopen dan ook alleen pure natuurlijke producten. Voor persoonlijk advies of eerst eens komen ruiken en smeren aan de huidproducten kunt u een afspraak maken. Als je liever zelf enkele druppels aan je huidverzorging product toevoegt is dat ook al een verdunning. Etherische oliën zijn een waardevolle toevoeging aan huidverzorgingsroutines voor alle huidtypes.

Het is belangrijk om eerst voorzichtig een druppel verdunde etherische olie te proberen. Etherische oliën zijn zeer geconcentreerde plantenextracten en kunnen irritatie of allergische reacties veroorzaken als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Verdunnen: Etherische oliën moeten altijd worden verdund voordat ze op de huid worden aangebracht. Meng een paar druppels etherische olie met een dragerolie zoals onze gefractioneerde kokosolie. Je kan ook zoete amandelolie of Jojoba olie gebruiken. Dit helpt de olie gelijkmatig te verdelen en vermindert het risico op huidirritatie.
 2. Patchtest: Voer altijd een patchtest uit voordat je een nieuwe etherische olie op je gezicht aanbrengt. Breng een kleine hoeveelheid van de verdunde olie aan op de binnenkant van je pols of elle boog en wacht 24 uur om te controleren op eventuele negatieve reacties.
 3. Gevoelige huid: Mensen met een gevoelige huid moeten extra voorzichtig zijn bij het gebruik van etherische oliën. Kies oliën die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen, zoals kamille, lavendel of rozenolie. Begin met een zeer lage concentratie en verhoog deze geleidelijk als je huid goed reageert.
 4. Acne-gevoelige huid: Sommige etherische oliën kunnen helpen bij het bestrijden van acne en het verminderen van ontstekingen, maar ze kunnen ook de huid irriteren. Tea tree-olie en lavendelolie worden vaak gebruikt bij acne, maar test ze eerst op een klein deel van de huid om te zien hoe je huid reageert.
 5. Zonlichtgevoeligheid: Sommige etherische oliën, zoals Citrus oliën, kunnen de huid gevoeliger maken voor zonlicht en verhoogde kans op verbranding of hyperpigmentatie veroorzaken. Gebruik deze oliën bij voorkeur ’s avonds en breng overdag altijd een zonnebrandcrème aan.

Voordelen van etherische olie voor de huid

Etherische oliën kunnen verschillende voordelen bieden voor de huid, afhankelijk van de specifieke olie die wordt gebruikt. Hier zijn enkele veelvoorkomende voordelen:

 1. Hydratatie: Sommige etherische oliën hebben natuurlijke hydraterende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verzachten en hydrateren van de huid, vooral bij een droge of gedehydrateerde huid. Roos en Wierook zijn daar maar enkele voorbeelden van.
 2. Kalmering en ontstekingsremmend: Verschillende etherische oliën hebben kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Lavendelolie en kamille olie worden vaak gebruikt om huidirritaties, roodheid en ontstekingen te verminderen.
 3. Anti-aging: Veel etherische oliën zijn rijk aan antioxidanten, die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het verminderen van tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels. Oliën zoals roos en frankincense-olie worden vaak gebruikt voor hun anti-aging eigenschappen.
 4. Reiniging: Sommige etherische oliën, zoals tea tree-olie en eucalyptusolie, hebben natuurlijke reinigende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verwijderen van overtollige olie, onzuiverheden en bacteriën, waardoor de huid schoon en fris blijft.
 5. Verheldering van de teint: Citrusoliën zoals sinaasappelolie en grapefruitolie kunnen helpen om de huidskleur en teint te verbeteren. Ze kunnen een verhelderend effect hebben en de huid een gezonde gloed geven. Deze niet in zonlicht gebruiken maar beter in de nachtcrème.

Etherische Helichrysum olie inzetten voor verzorging van de huid

Helichrysum olie, ook bekend als Strobloemolie of Immortelle olie, wordt gewonnen uit de bloemen van de Helichrysum italicum-plant. Het staat bekend om zijn vele voordelen voor de huid. Hier zijn enkele van de eigenschappen en voordelen van Helichrysum olie:

 1. Huidregeneratie: Helichrysum olie staat bekend om zijn vermogen om het herstel en de regeneratie van de huid te ondersteunen. Het kan helpen bij het verminderen van littekens, striae en andere huidbeschadigingen, waardoor de huid er gezonder en gladder uitziet.
 2. Ontstekingsremmend: De ontstekingsremmende eigenschappen van Helichrysum olie kunnen nuttig zijn bij de behandeling van huidaandoeningen zoals acne, rosacea en eczeem. Het kan helpen om ontstekingen te verminderen, roodheid te kalmeren en de algehele conditie van de huid te verbeteren.
 3. Antioxidantwerking: Helichrysum olie bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen, die schade aan de huid kunnen veroorzaken en bijdragen aan vroegtijdige veroudering. Het kan helpen de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en milieuverontreinigende stoffen.
 4. Hydratatie: Helichrysum olie kan de huid hydrateren en vocht vasthouden. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met een droge huid, omdat het kan helpen om vochtverlies te voorkomen en de huid soepel en gehydrateerd te houden.
 5. Verzachtende werking: De olie heeft ook verzachtende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het verminderen van jeuk, irritatie en gevoeligheid van de huid. Het kan de huid kalmeren en verzachten, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid.

Wierrook olie voor huidverzorging

Wierook olie, ook bekend als Frankincense olie, wordt al eeuwenlang gewaardeerd vanwege zijn diverse voordelen voor de huid. Hier zijn enkele manieren waarop wierook olie kan bijdragen aan huidverzorging:

 1. Anti-aging: Wierook olie staat bekend om zijn anti-aging eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en verslapping van de huid. Het stimuleert de productie van collageen, waardoor de huid steviger en elastischer wordt. Hierdoor kan het bijdragen aan een jeugdigere uitstraling van de huid.
 2. Regeneratie: Wierook olie bevordert de regeneratie van huidcellen. Het kan helpen bij het verminderen van littekens, acnelittekens en andere huidbeschadigingen. Door de cel vernieuwing te stimuleren, kan het de huid helpen herstellen en er gezonder uitzien.
 3. Ontstekingsremmend: Wierook olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid op de huid. Dit maakt het nuttig bij de behandeling van huidaandoeningen zoals acne, rosacea en eczeem.
 4. Verheldering van de teint: Wierook olie kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken, waardoor de teint van de huid gelijkmatiger wordt. Het kan ook helpen bij het verminderen van donkere kringen onder de ogen, waardoor de huid er helderder en stralender uitziet.
 5. Hydratatie: Wierook olie heeft hydraterende eigenschappen en kan helpen bij het verzachten en hydrateren van de huid. Het kan helpen bij het verminderen van droogheid en ruwheid, waardoor de huid soepel en gehydrateerd blijft.

Persoonlijk advies huidverzorging met Etherische olie

Wil je meer persoonlijke informatie maak dan een gratis afspraak. Onthoud dat iedereen anders reageert op verschillende ingrediënten, dus het is belangrijk om goed naar je eigen huid te luisteren en te observeren hoe deze reageert op het gebruik van etherische oliën. Als je twijfelt, raadpleeg dan een dermatoloog voordat je etherische oliën gaat gebruiken in je huidverzorgingsroutine.

Huidverzorging met etherische rozen olie

Roos olie van rozen blaadjes is een populaire keuze voor huidverzorging vanwege de vele voordelen die het biedt. Hier zijn enkele manieren waarop rozenolie kan bijdragen aan huidverzorging:

 1. Hydratatie: Rozenolie heeft uitstekende hydraterende eigenschappen. Het kan helpen bij het verzachten en hydrateren van de huid, vooral bij een droge of gedegenereerde huid. Het vormt een beschermende barrière op de huid en helpt vocht vast te houden, waardoor de huid gehydrateerd blijft.
 2. Kalmering en ontstekingsremmend: Rozenolie heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, roodheid en irritaties op de huid. Het kan nuttig zijn bij de behandeling van huidaandoeningen zoals rosacea en eczeem.
 3. Anti-aging: Rozenolie bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het verminderen van tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels. Het kan de huid helpen verstevigen en een jeugdige uitstraling bevorderen.
 4. Verheldering van de teint: Rozenolie kan helpen de teint en textuur van de huid te verbeteren. Het kan helpen bij het verminderen van hyper pigmentatie, ouderdomsvlekken en een oneffen teint, waardoor de huid er helderder en stralender uitziet.
 5. Littekenvervaging: Rozenolie kan ook helpen bij het vervagen van littekens, inclusief acne littekens. Het bevordert de regeneratie van huidcellen en kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, waardoor de huid er egaler uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *