essentiele-olie-kinderen

Etherische olie kinderen

Kiki BrevoordKinderen Plaats reactie

etherische olie kinderenEtherische olie voor kinderen

We kunnen etherische oliën of te wel  essentiële oliën al bij pasgeboren baby’s inzetten. Dit indien we een hogere verdunning met draagolie gebruiken zoals pure gefractioneerde  kokosolie of eventueel jojoba olie. Zelf babydoekjes maken met lavendel en kokosolie is een sterke aanrader. Baby billetjes worden heel blij van de kokos olie gemixt met een paar druppels lavendel.  Luieruitslag verdwijnt als sneeuw voor de zon in 1 of 2 maal luier verschoning. Bij kinderen wordt naar gelang de leeftijd de verdunning langzamerhand verminderd.

Van 0 tot 4 maanden 1 druppel etherische olie verdund in 20 druppels draagolie. Babymassage met verdunde lavendelolie ontspant het lichaam waardoor de baby heerlijk slaapt. We kunnen een diffuser in de slaapkamer zetten. Het verstuiven van etherische olie om de lucht te zuiveren van bacteriën en virussen waardoor de baby minder vatbaar is. De stemming kan ook worden beïnvloed met etherische olie.  Een verblijdende samenstelling die vooral citrusolie bevat. Een troostende samenstelling die we zelf kunnen samenstellen. Deze is ook als kant en klare olie mix is te verkrijgen. Etherische olie verdund onder de voeten gesmeerd wordt binnen enkele minuten opgenomen in de bloedbaan. Op deze manier ondersteund etherische olie snel ons gehele systeem.

Vanaf 4 maanden tot zeker 2 jaar 1 druppel etherische olie op 10 druppels draagolie gebruiken.

We kunnen etherische oliën ook  pijnstillend inzetten. Als middel tegen buikkrampjes, bij oorpijn, koorts, eczeem of doorkomende tandjes. We helpen graag bij de keuze van oliën maken en de juiste verdunning voor gebruik te vinden.

Vanaf 2 jaar toto 6 jaar 1 tot 3 druppels etherische olie op 5 druppels draagolie.

Vanaf 6 jaar is beperkte inname van bijvoorbeeld 1 druppel Wilde Sinaasappel olie in een glas water ter vervanging van limonade. De olie komt uit de schil, is niet bitter en ook niet zuur. Dit is belangrijk omdat het de tanden niet aantast. De reeds verdunde lijn etherische oliën in een roller kunnen nu “zelfstandig” worden gebruikt. Verantwoording voor eigen gezondheid leren dragen en zo zelfstandigheid bevorderen. Etherische olie gebruiken bij schaafwondjes, tegen buikpijn, hoofdpijn of groeipijn.  Voorbeelden hoe olie kan worden ingezet ter ondersteuning van het welzijn van lichaam en geest. Bij “drukke” kinderen helpt bijvoorbeeld lavendelolie, rustgevende mix of de Vetiver. Topisch aan te brengen of in een diffuser te gebruiken in de kamer of slaapkamer. Er zijn goede ervaringen met etherische oliën als het gaat om ADHD of ADD.

Kinderen en etherische olie in de praktijk

Inmiddels is er een groeiend aantal peuterspeelzalen en scholen die in de klassen goede resultaten behalen met etherische oliën in de diffuser.  Creëer rust en verbeter concentratie of zuiver de lucht in de klas, woon- of slaapkamer en zelfs in de auto. De etherische olie mix van Eucalyptus-Kaneelschors-Kruidnagel-Rozemarijn en Wilde Sinaasappel  verlicht bij verkoudheid en griepverschijnselen. In een diffuser beschermt het tegen besmetting door reinigende werking. Deze samenstelling is al kant en klaar te verkrijgen en ruikt nog eens heerlijk ook. Op emotioneel vlak hebben negatieve invloeden minder  kans binnen te komen.

De samenstelling voor de luchtwegen, een mix van Citroen-Eucalyptus-Kardemom-Laurier-Pepermunt-Ravensara-Tea Tree. Geeft verlichting bij verkoudheden en de nachtrust wordt daardoor beter, zeker tijdens ziekte. Op emotioneel gebied geeft deze olie mix ondersteuning bij verdriet.

Het is verstandig om kinderen al vroeg te leren wat gezond is. Dat gevarieerd eten, voldoende drinken van liefst gewoon water en een goede nachtrust heel belangrijk zijn. Veel buiten spelen voor voldoende beweging en de opname van vitamine D hoort daar ook bij. Geen televisie meer kijken ruim voor het slapen gaan. Ook geen spelletjes op laptop, pc of smartphone. Het zogenaamde “blauwe licht” wat deze apparaten afgeven is niet goed voor de aanmaak van melatonine. Melatonine zorgt dat we slaperig worden.

Wil je meer leren over het gebruik van etherische oliën bij kinderen? Volg een workshop speciaal gericht op kinderen. Gezondheid en welzijn ondersteunen zonder negatieve bijwerkingen . Een afspraak maken voor een gratis workshop  Wij  delen onze kennis graag om het welzijn te bevorderen.

 

contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *