Werking etherische olie

Wil je graag meer te weten komen over essentiële oliën oftwel etherische olie? Ik geef je graag een online workshop. Bij mij langskomen in Zwolle mag ook op afspraak.

Hoe werkt etherische of essentiële olie?

Persoonlijk advies oliegebruik

Klik voor persoonlijk advies.

Hoe werkt etherische of essentiële olie? Bij aromatisch gebruik, via onze neus en inademing, (de bloed- hersenbarrière) nemen we moleculen op van de etherische olie. Deze voert de moleculen langs onze zenuwbanen, geeft stimulans via ons limbisch brein naar de hypothalamus.  Met geuren kunnen we ons lichaam en onze emoties ondersteunen en activeren.

Doordat er neuro-chemische stoffen worden aangemaakt die ons gedrag en onze emoties beïnvloeden kan de essentiële olie naar keuze zijn ondersteunende werking geven. Lavendel geeft o.a. rust, werkt stress verlagend en een betere slaap in de hand. Citrus oliën zoals de sinaasappel kunnen ondersteunen bij o.a.  het geven van energie, tegen stress, depressies, angst en werken opbeurend.

Op dezelfde manier kunnen we ondersteunend onze hartslag reguleren, ons honger gevoel beïnvloeden en zelfs hormonen reguleren en seksuele verlangens stimuleren. Een deel van de moleculen die we inademen wordt ook opgenomen in de bloedbaan. Dat gebeurd ook als we de oliën topisch, op de huid, al dan niet verdund met een zuivere olie zoals onze gefractioneerde kokosolie opbrengen.

Snelle opname & werking

Door de zeer fijne moleculen en de vete substantie van de essentiële oliën en de kokosolie kan elke cel binnen ons lichaam worden voorzien van ondersteunende oliën binnen 22 minuten. Gebruik makend van speciale punten als in Reflextherapie en Auriculaire therapie geven een meer directe werking. De onderzijde van de voeten, waar o.a. reflexpunten zitten, is een ideale plaats om oliën aan te brengen omdat hier snelle opname plaats vind.

Langs de zenuwbanen als elektrische pulsen door het hele lichaam wordt getransporteerd naar elk orgaan en deel van ons lichaam. Indien een geur je niet aanspreekt is dit ook de beste oplossing. De puur en biologische oliën blijven tot zo’n 90 minuten in je bloedbaan actief waar ze ons immuunsysteem, organen, emoties en wondgenezing kunnen ondersteunen.

Zuinig in gebruik

Door de zeer kleine moleculaire structuur van de componenten zijn ze zeer geconcentreerd. 1 druppel essentiële olie bestaat uit 40 miljoen-triljoen moleculen.  Een 4 met 19 nullen. We hebben 100 triljoenen cellen in ons lijf, 1 druppel is dus ruim voldoende om iedere cel te voorzien van de ondersteunende werking van de pure etherische olie voor lichaam en geest.

1 molecuul is voldoende om via de elektrische pulsen, receptoren te laten communiceren met je DNA waardoor je cel functie wordt beïnvloed. Teveel olie moleculen kunnen de communicatie van de receptoren bevriezen. Daarom is het af te raden teveel druppels per keer te gebruiken. Meer is zeker niet altijd beter, verkies om het te herhalen, zo’n 2  4 mal daags. Na zo’n 90 minuten verlaat het ons lichaam, verwerkt door o.a. lever, nieren en longen. Voor persoonlijk advies, gebruik en informatie kunt u gratis en vrijblijvend bij mij terecht, ik help graag mooie ervaringen opdoen. Het is interessant om een basis workshop te volgen waar het gebruik van de oliën en mogelijkheden wordt uitgelegd en geleerd. Er zijn daarnaast nog andere workshop’s te volgen waar we wat dieper ingaan op specifiek gebruik bij kinderen, dieren of andere mogelijkheden.

Hoe werkt etherische of essentiële olie?