etherische-olie-inzetten-bij-honden

Honden en etherische oliën

Kiki BrevoordHonden 1 Reactie

honden etherische olie

Honden en etherische oliën

Honden kunnen we prima ondersteunen met diverse etherische ofwel essentiële oliën. Katten kunnen door het gebrek aan enzymen de oliën niet of slecht verdragen. Bij honden en paarden zijn er ook wel overeenkomsten te vinden al halveren we de dosis en kunnen we de verdunning wat verhogen. Bij ons liggen de honden mee te genieten van de oliën in de diffuser. Zorg wel dat ze de ruimte hebben om weg te lopen als ze het niet prettig vinden. Naast het verdampen in de diffuser kunnen we intern en topisch etherische oliën toepassen als ondersteuning bij uiteenlopende klachten gebruiken. Topisch gebruik kan via de vacht door de haarzakjes worden opgenomen en komt zo in de bloedbaan, door het gehele systeem van de hond. Bij buikpijn of diarree, gas, krampen, huid en vachtproblemen, spieren, gewrichten. Ook bij vlooien en teken zijn er oliën in te zetten waar die dieren niet van houden. Oorontsteking, oor mijt maar ook angsten of zenuwachtigheid kan worden verminderd. Er zijn vele ondersteunende oliën te vinden. Soms zijn er meerdere oliën voor een klacht te combineren, soms kan je kiezen uit een aantal. Natuurlijk is het net als bij ons eigen lichaam verstandig om de diagnose door een arts te laten doen. Een dierenarts uitzoeken die ook voor natuurlijke hulp te porren is vind ik zelf wel prettig, zodat overleg mogelijk is. Bij vragen over het toepassen van etherische oliën kan ik persoonlijk helpen bij het uitzoeken van de olie, de hoeveel druppels en eventueel de verdunning die nodig kan zijn of de manier van toepassing. Gebruik hiervoor het contactformulier of neem telefonisch contact met me op, ik help graag. Er zal regelmatig meer informatie volgen op dit blog. De website is nog in door-ontwikkeling, door eigen gebruik, studie en masterclasses vergroot ik kennis en ervaringen. Er zijn gratis workshops en masterclasses te volgen, bij interesse neem dan contact met me op.

Etherische olie VS Moderne (allopathische) geneeskunde

Honden en etherische oliën. In het leven bestaat alles in golfbewegingen, van de seizoenen, van momenten in rust naar stressmomenten, van vredige tot vijandige ontmoetingen, tijden van overvloed en honger, warmte en koude. Om het welzijn van onze huisvrienden te bevorderen zoeken we de balans tussen lichaam en geest. Te weinig balans zorgt uiteindelijk voor overbelasting van het stresshormoon Cortison wat vluchten mogelijk maakt. Dat kan schade veroorzaken en in disbalans brengen. Door de balans terug te brengen zal de schade beperkt of voorkomen kunnen worden. Onze honden staan nog dichter bij de natuur en zullen daarom vlot reageren op natuurlijke ondersteuning. We kunnen door observeren leren hoe onze hond zich voelt en bij verandering van uiterlijk of  gedrag weten wat we moeten doen. Bij ernstige problemen eigenlijk altijd voor diagnose de dierenarts raadplegen. De klacht is nog niet direct de onderliggende oorzaak. Het mooiste is als de dierenarts open staat voor natuurlijke benadering en niet alleen voor allopathische geneeskunde. Als de klacht zich leent voor natuurlijke benadering moet er ook meer tijd zijn voor genezing, natuurlijke heling kan langer duren. Ook kennis van natuurlijke pure etherische oliën en hun werking is belangrijk, we willen het dier helpen zich weer snel beter te voelen. Bij goed gebruik zijn er geen bijwerkingen zoals we die kennen bij de op chemische gebaseerde medicatie.

De hond heeft zo zeer goed ontwikkeld reukorgaan waar we rekening mee dienen te houden. Zorg voor verdunning en observeer de reactie van de hond, instinctief nog een stuk dichter bij weten wat goed voor ze is en wat niet. Door hun vacht en haarzakjes wordt de etherische olie makkelijk opgenomen door de huid en komt snel in de bloedbaan waarna het door het gehele systeem terecht komt. Door de distillatie zijn de oliën zeer krachtig, van 50% tot wel 70 % sterker dan de kruiden zo uit de natuur. Verdund werken met een pure basisolie is bijna altijd sterk aan te raden. Wij gebruiken het liefst de kokosolie die net zulke kleine moleculen heeft als de etherische oliën waardoor het snel wordt opgenomen en tot in de cellen kan dringen. Voor meer informatie of specifieke vragen help ik graag verder. Neem gerust contact op

Reacties 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *