Ontdek de voordelen van Oregano etherische olie

Kiki BrevoordNieuws Plaats reactie

De voordelen van etherische Oregano olie.

Oregano olie is een krachtpatser onder de etherische oliën, bekend om zijn kracht en effectiviteit. Oregano olie kan het lichaam ondersteunen en helpen beschermen tegen vrije radicalen door de grote hoeveelheid antioxidanten. Daardoor heeft het kruiden een positieve invloed op je immuunsysteem. De etherische oliën hebben ook een antibacteriële werking. Bij klachten aan luchtwegen en longen kan Oregano olie verdund intern gebruikt worden bij wat voedsel. Omdat het een hete olie is raad ik aan het in een vegetarische capsule te doen.

Oregano etherische olie

Oregano olie heeft een rijke geschiedenis

Al bij de Romeinen en Grieken werd Oregano gebruikt als medicinaal kruid. Het kruid is een boost voor je immuunsysteem met allerlei nuttige stoffen zoals vitamine K, ijzer en calcium. De werking stond al bekend om de ontsmettende en pijnstillende werking. Is oregano gezond en geneeskrachtig? We mogen hier geen gezondheidsclaims over doen maar de geschiedenis leert ons vele oude gebruiken. Voordat er farmaceutische producten werden gemaakt hielpen we ons met kruiden tegen allerlei klachten, voor mens en dier.

Bestandsdelen etherische Oregano olie

Het belangrijkste chemische bestanddeel, Carvacrol, is een fenol met indrukwekkende antioxidanten eigenschappen bij inname. Het is echter cruciaal om voorzichtig te zijn vanwege het hoge fenolgehalte van Oregano. Bij verdamping of inhalatie zijn slechts één tot twee druppels voldoende. Bovendien moet Oregano altijd verdund worden met een draagolie bij topisch gebruik om veiligheid en effectiviteit te garanderen. Gebruik hier bij uitwendig gebruik onze gefractioneerde kokosolie voor. Bij inwendig gebruik kan olijfolie of zonnebloemolie worden gebruikt. Neem het zekere voor het onzekere en probeer eerst een minimale hoeveelheid in de keuken. Lijnzaadolie of zonnebloemolie voor dieren om te mengen en dan door het voer. Niet bij katten!

Mogelijke positieve invloeden olie van Oregano

Versterk de immuun functie: Een druppel Oregano olie intern per dag kan helpen om een gezond immuunsysteem te behouden. Voor extra ondersteuning van het immuunsysteem kan Oregano indien nodig vaker worden ingenomen. Bij griep mengen we vaak een aantal druppels diverse oliën die we dan i een lege capsule doen en innemen bij de maaltijd. Gebruik Oregano olie verdund onder de voeten bij griep en verkoudheid. Bescherm het welzijn van je familie en sommige huisdieren met deze natuurlijke immuun krachtpatser.

Ondersteun de spijsvertering en ademhalingsgezondheid: Oregano is meer dan alleen een populair kruid in de keuken. Wanneer het intern wordt ingenomen, ondersteunt het een gezonde spijsvertering en ademhalingsfunctie, ook bij dieren bij dieren. Verbeter de algehele welzijn met de natuurlijke eigenschappen van Oregano.

Culinair genot: Geef je favoriete recepten een smaakvolle twist door gedroogde Oregano te vervangen door een fractie van een druppel Oregano etherische olie. Gebruik bij kleine porties of eerste keer bv. een saté prikker om te voorkomen dat je gerecht te heet en niet meer lekker is! Of het nu pastasaus, pizzasaus of een heerlijke braadstuk is, een fractie van 1 druppel Oregano voegt veel smaak toe.

Natuurlijke reinigingskracht: Maak gebruik van de krachtige reinigende en zuiverende eigenschappen van Oregano door een oppervlaktereiniger te maken. Meng 10 druppels met water in een sprayfles van 500 ml voor een natuurlijke en effectieve reinigingsoplossing.

Belangrijkste kenmerken essentiële olie met Oregano

  • Krachtig reinigend en zuiverend middel
  • Ondersteunt een gezond immuunsysteem, spijsvertering en ademhalingsfunctie bij inwendig gebruik
  • Biedt krachtige antioxidanten bij inname
  • Versterkt en balanceert mengsels van etherische oliën met zijn aromatische eigenschappen

Aangepast gebruik voor verschillende dieren:

  • Honden: Verdun Oregano tot 1% voor topisch gebruik, en voor inwendig gebruik, meng het met nat voedsel of gebruik een Vegetarische lege capsule die je zelf kunt vullen met oliën naar keuze.
  • Katten: Oregano is een hete olie en NIET aanbevolen voor topisch gebruik bij katten.
  • Paarden, koeien, geiten en andere grote dieren: Verdun 1-2 druppels tweemaal daags met zonnebloemolie of lijnzaadolie door het voer voor inwendig gebruik. Ook worm werend.

* Diffuser voor katten en honden: Bij het verstuiven van Oregano rond katten en honden, gebruik één druppel in een diffuser op waterbasis. Zorg ervoor dat de deur van de kamer open is of verspreid het in een open ruimte waar je huisdier weg kan gaan indien gewenst.

* Belangrijke opmerking: Oregano wordt net als de meeste essentiële oliën niet aanbevolen voor topisch gebruik bij katten, tenzij HOOG verdund en onder toezicht van een gecertificeerde aromatherapeut. Katten kunnen de oliën niet goed afbreken door het gemis van een bepaald enzym. Ik help je graag met vragen en veilige verhoudingen in gebruik.

Ontdek de kracht van Oregano etherische olie om het welzijn van ons en onze dieren te ondersteunen. Onthoud dat veiligheid voorop staat, dus verdun altijd en volg de aanbevolen richtlijnen. Geniet van de voordelen van deze fantastische olie en verzorg jezelf, je familie en dierlijke metgezellen op natuurlijke wijze!

 

Ontdek de voordelen van Oregano etherische olie 1

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wilde_marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *