Basilicum olie

27,33

Beschrijving

Basilicum OlieBasilicum olie

Basilicum olie wordt gedestilleerd uit de bladeren, stelen en bloemen van de Basilicum. De plant die familie is van de munt. De kracht van Basilicum olie en zijn eigenschappen zijn werkelijk veelzijdig. Een heerlijk kruidig aroma dat mentaal verhelderend werk. Prima in te zetten bij studie of examen; concentratie verhogend, verminderd zenuwachtigheid en angst.

Basilicum olie was bij onze voorvaderen al bekend om zijn werking bij giftige insectenbeten, slangenbeten, wespensteken, koorts, Malaria en epidemieën. Er zijn verhalen van dorpen die gespaard bleven door het gebruik van een aantal etherische oliën. En dat terwijl er rondom die kleine kern zich rampen voltrokken. Per land of streek zijn er verschillende ervaringen opgedaan bij diverse voorkomende gevaren of ongemakken. Het klimaat en de grondsoort bepaalde onder andere wat er voor handen was.

Gebruik Basilicum olie

Gebruik van Basilicum olie is ondersteund bij spijsverteringsklachten, nieraandoeningen of ademhalingsproblemen.  Bij geestelijke vermoeidheid, lever of galblaas ondersteuning.  Van antibacterieel tot pijnstillend.  Tegen infecties, chronisch slijm, ontstoken neusslijmvlies, ontstekingsremmer, krachtige krampstillende werking, bij migraine, als antidepressivum, vochtafdrijvend in longen of urine afdrijvend. Basilicum olie kan je lichaam helpen tegen gasvorming, koude rillingen, bij verkoudheid, kinkhoest, bronchitis. Bij de hik, flauwvallen, braken of slaapproblemen door nerveuze spanning. En tegen een slechter wordend geheugen. Zie ook https://www.essentiele-olien.nl/welke-etherische-olie-nodig/Er worden goede resultaten bij onderzoek naar Autisme behaald. In laboratoria, o.a. in Amerika, worden momenteel een aantal etherische oliën onderzocht met positieve effecten op medisch gebied. Herontdekken van de natuurlijke geneeskracht. Deze volgen we uiteraard zeer geïnteresseerd.

Massageolie of kokosolie samen met Basilicum- en Wintergreen olie om stress en spanning te verminderen. Masseren van de nek, geeft een heerlijke ervaring na een drukke werkdag. Voeg citrus oliën, zoals Bergamot en Limoen, samen met Basilicum olie, en Pepermunt olie toe aan een gefractioneerde Kokos olie als draagolie. Heerlijk verkwikkend en door de citrus olie verblijdend.  Natuurlijk is Basilicum olie ook prima te gebruiken in de keuken, denk aan salades en sausjes.

Te vermijden bij epilepsie of bij zwangerschap. Kan bij een gevoelige huid wat irritatie geven, verdun met gefractioneerde Kokosolie of andere pure draagolie. Vanaf 6 jaar verdund te gebruiken. Voor informatie hoe het beste te gebruiken, in een diffuser, topisch of inwendig help ik u graag persoonlijk verder.