Lavendel olie

31,00

Lavendel olie gedestilleerd uit de bloeiende toppen van de Lavandula Angustifolia. In de top 3 van meest gebruikte etherische olie met een zeer veelzijdig gebruik. Heel verzachtend, ontspannend, verbeterd de slaap, verlichtend bij allergieën, verbranding en huidproblemen. Emotioneel ook indrukwekkende inzet mogelijkheden. Verwerking, kalmerend bij opwinding of angst, tegen depressie, prikkelbaarheid, melancolie. Spiritueel inzetbaar, reinigend, geeft evenwichtigheid, gebruikt om kroonchakra te harmoniseren, de hogere en lagere chakra’s in evenwicht te brengen en zonnevlecht om stevige emoties te kalmeren. Verdamp in huis om negatieve energie te zuiveren.

  • 15 ML
  • 100% Puur zonder toevoegingen
  • Levertijd 2 tot 4 dagen
  • 100% Biologische teelt
  • Fairtrade

Belangrijkste toepassingen:

Angstgevoelens; 3 tot 5 druppels Lavendel olie in een ultrasonische aromatherapie verstuiven/diffuser of in gevouwen handen tot cup 1 a 2 druppels en maar inhaleren, minimaal 3 minuten genieten.

Kleinere brandwonden; breng 1 a 2 druppels op en dek af met een koele in water gedrenkte doek. Bij grotere brandwonden direct naar de arts!

Kalmerend; meng5 druppels Ylang Ylang olie, 6 druppels Lavendel olie en 2 druppels Kamille olie met 60 ml water in sprayflacon of diffuser en verstuif/verdamp. Ook kinderen kalmeren heerlijk.

Huidwonden; breng 1 druppel Helichrysum aan op de wond om de bloeding te stelpen. Voeg 1 druppel van elk, Lavendel olie, Tea Tree olie en Basilicum olie toe aan een kom warm water om de wond te reinigen.

Slaap; voeg 5 druppels Lavendel olie en 3 druppels Kamille olie toe aan 30 ml water in een sprayflacon. Verstuif bij het slapen gaan over beddengoed en kussen. Of in een diffuser vernevelen, welterusten.

Stress; voeg 10 druppels Lavendel olie toe aan 1 kop (250 g) Epsomzout. Los een halve kop (125 g) van het zout op in warm water voor een ontspannen bad.

Beschrijving

Essentiële Lavendel olie

lavendelolie

Pure olie van Lavendel

Essentiële Lavendel olie is een van de meest bekende en verkochte olie. Met prachtig krachtige werking van heerlijk rustgevend aroma, lekker slapen, tot wond verzorging.
Mijn ervaring is dat het direct verzachtend werkt bij wondjes en jeuk op de huid. Het geneest snel en de huid maakt minder littekenweefsel aan. Bij gebruik na het zonnen trekt de brand er snel uit.

Er zijn wetenschappelijke studies die onderzocht hebben wat Lavendel olie doet bij mensen met depressie. Daaruit bleek een positieve reactie door het innemen van capsules met Lavendel olie. Er wordt ook een positieve rustgevende werking bij ADHD gevonden. Bij stress of druk zijn maar ook bij allergische reacties kan verbetering  door Lavendel olie gebruik worden ervaren.

We kunnen Lavendel olie aromatisch gebruiken door een verstuiver te gebruiken. Of direct een paar druppels in je handen, kort wrijven, dan een kommetje vouwen en naar de neus brengen, inhaleren voor een paar minuten. Topisch gebruik door direct op de huid of wond te druppelen. Inwendig is een salade op smaak te brengen door een enkele druppel toe te voegen.

Bij allergieën of depressie is het aan te raden meerdere druppels in een capsule te doen. De meeste mensen vinden de smaak wat te bitter. Bij plotselinge allergische reactie een druppel op de duim en tegen verhemelte drukken voor enkele seconden. Een etherische olie om altijd bij je te hebben. Er zijn zoveel handige gebruikstips van hoofdpijn verzachten tot krampvermindering dat we diverse manieren hebben ontwikkeld om ervaringen en informatie te delen.

Herkomst lavendel olie

Lavendel essentiële olie wordt voor ons geteeld in Frankrijk en Bulgarije. Daar zijn de omstandigheden zoals warmte, vochtigheid en mineralen van de aarde het beste en brengt de meest krachtige planten voort. De olie wordt gewonnen door een destillatie proces waardoor de olie zijn kracht geheel behoud. Er word verder niets toe gevoegd aan deze puur natuurlijke olie. Daarom is deze olie veilig in gebruik en kan het zelfs inwendig worden toegepast. Voor onze producten worden alleen de beste oogsten gebruikt. Als de kwaliteit niet voldoet verkopen we het aan wasmiddelproducenten en dergelijke. Gedestilleerde olie wordt uitvoerig getest en ieder flesje is te herleiden naar de specifieke bron via de code op het product. Dit kan op https://sourcetoyou.com/nl Er is geen tussenhandel. Dit om te voorkomen dat voor winstbejag goedkope opvulmiddelen worden toegevoegd.

Advies bij oliekeuze nodig?

Je kunt informatie vinden via de essentiële oliewijzer.  Natuurlijk adviseer ik ook graag persoonlijk over mogelijkheden en toepassingen van onze oliën. Dit kan in een persoonlijk advies maar ook via onze interessante, leerzame gratis workshops. Daar kan naar hartenlust geroken, geproefd en gesmeerd worden en delen onze ervaringen in een gezellige vrienden kring. Voor velen ging er al een wereld aan natuurlijke mogelijkheden open. Een mooi pad om eens te bewandelen. We helpen graag de persoonlijke route te ontdekken, neem daarvoor contact op via het contactformulier of bezoek onze webshop. of onze Facebookpagina.