Pepermunt olie

28,33

Pepermunt olie is populair en veelzijdig inzetbaar. Pepermunt olie staat dan ook in de top 3 van meest verkochte etherische oliën. Multifunctioneel en in meerdere culturen van oudsher veel gebruikt. Het opent de luchtwegen, verfrist je bij vermoeidheid, verbeterd je spijsvertering, verkoeld en verlicht bij hoofdpijn.Verkregen door stoom destillatie van het bloeiende kruid.

  • 15 Ml
  • 100% puur zonder toevoegingen
  • 2 tot 4 dagen
  • 100% gegarandeerd schoon geproduceerd
  • Fairtrade

Tips;

Sluit de ogen bij het direct inhaleren, Pepermunt olie ruikt scherp en slaat op je ogen!

Om bijvoorbeeld veilig thuis te komen als je vermoeid achter het stuur zit, inhaleren of op een viltje/zakdoekje met knijper aan je ventilatierooster bevestigen.

Een frisse start; nat washandje met 3 a 4 druppels op de grond bij het douchen.

Misselijkheid; Inhaleer de geur uit het flesje Pepermunt olie of verdamp het in de diffuser. Pepermunt olie op zakdoekje of viltje met knijper aan het ventilatierooster van de auto.

Hoofdpijn; doe 1 a 2 druppels Pepermunt olie in je hand, 1 x wrijven en in de nek en op schouder smeren. Eventueel iets verdunnen met basisolie.

Afkoeling; meng 2 druppels Pepermuntolie en 2 druppels Eucalyptus olie in een kom water. Maak daarin een washandje nat/vochtig. Dep hiermee je nek, voorhoofd en onder de voeten.

Bij verstopping van de darmen 1 druppel Pepermunt olie en 2 druppels Eucalyptus olie op een washandje, leg deze op de vloer tijdens het douchen en inhaleer flink.

Allergieën; meng van ieder 2 druppels met 1 theelepel basisolie; Lavendel olie, Citroen olie, Pepermunt olie en breng aan op de slapen, onder de neus en onder de voeten. 2 x daags wanneer nodig.

Beschrijving

Pepermuntolie

Pepermunt olie

Pepermuntolie wordt gewonnen via stoom destillatie, uit het blad van de muntplant. Eeuwen lang gebruikt om de adem te verfrissen en de spijsvertering te bevorderen. Helpt tegen kramp, winderigheid en brandend maagzuur. Bij hoofdpijn en spierpijn topisch te gebruiken. Een paar druppels in de handpalm, licht wrijven en dan in de nek uitsmeren en bij de haargrens van de slapen aanbrengen.. Let wel: Ogen dicht en niet bij de ogen laten komen. Zeker niet te veel aanbrengen anders kan het in de ogen lopen. De olie is behoorlijk intens. Het kan helpen bij; verhoging en koorts verlagen, bij spierpijn, neusverstopping, benauwdheid, misselijkheid en keelontsteking verlichtend. Een druppel in een glas water is heerlijk verfrissend. Er zijn nog een paar andere verrassende effecten die bereikt kunnen worden. Mieren, spinnen en muizen zijn weg met Pepermunt olie. De stofzuiger of vuilnisbak frist heerlijk op met een druppel essentiële Pepermunt olie of een andere olie naar keuze. Zie ook https://www.essentiele-olien.nl/welke-etherische-olie-nodig/

Bij zwangerschap en hoge bloeddruk wordt voorzichtigheid aangeraden (Het is altijd verstandig om uw huisarts te raadplegen bij het gebruik van essentiële oliën).Niet te veel inwendig gebruiken en eventueel verdunnen met onze kokosolie is aan te bevelen. Voor meer gebruiksmogelijkheden, aromatisch, topisch en via verstuiving, neem dan contact met ons op en krijg gratis persoonlijk advies.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pepermuntolie