Vetiver olie

60,67

Vetiver olie

Een heerlijke sterk aardende olie die van oudsher in India als parfum werd gebruikt. Vetiver heeft extreem lange wortels, hij helpt dan ook dieper geworteld in het leven te staan. Bewuster worden van je emotionele wereld waardoor je je reacties en connecties beter gaat begrijpen. Moed en steun om te kunnen voelen en loslaten. Rust gevend in het hoofd, meer in contact met ons lichaam en onze seksualiteit. Ondersteunend bij herstel van trauma en shock. Combineert goed met Scharlei olie, Lavendel olie, Roos olie, Sandelhout olie en Ylang Ylang olie. Zeker een aanrader.

  • 15 Ml
  • 100% puur, geen toevoegingen
  • Levertijd 2 tot 4 werkdagen
  • 100% Gegarandeerd schoon van pesticiden
  • Fair-trade

Vetiver kan puur worden gebruikt, voor de gevoelige huid, kinderen en zwangere vrouwen verdunnen we Vetiver olie wel. Breng aan achter de oren en verticaal langs de nekwervels of op de reflexpunten. Verstuif of inhaleer de geur direct. Door massage olie mengen of in een warm bad. Als emulgator met 1 a 2 eetlepels honing en basisolie mengen voordat je het in je badwater toevoegt anders drijft het op het water.

Beschrijving

Vetiver essentiële olie

Vetiver essentiële olieVetiver olie komt van een grassoort origineel uit India- Java (Vetiveria Zizanioides). Het grassoort wordt wel anderhalve meter hoog met paars rode bloei en wortels die wel vier meter diep kunnen groeien. Van deze Vetiver wortels wordt de olie gedistilleerd. In het donker en koel kan je deze olie lang bewaren en profiteren van zijn heerlijke geur en werking. Vetiver ruikt zoet, houtachtig, rokerig en een beetje naar karamel. Al onze oliën zijn biologisch en fair-trade geteeld zoals in de video onder aan de pagina te zien is. Een eerlijk product, zuinig in gebruik, met de meeste oliën doe ik meer dan een jaar.

Het gebruik van Vetiver essentiële olie

Vetiver wordt veel in de parfumindustrie gebruikt en persoonlijk geniet ik enorm van deze geur en werking. De olie van Vetiver  is een aardende/grondende olie, goed voor rust in je hoofd. Het verminderd omgeving prikkels, verbeterd contact tussen lichaam en seksualiteit. Zelf kan ik me beter focussen, het verminderd stress en nervositeit. Een natuurlijke vervanger voor medicatie zoals Ritalin voor prikkelgevoeligheid (ADHD) maar dan zonder bijwerkingen. Een druppel achter de oren en de rest uitwrijven achter in de nek. Je ruikt lekker, hebt betere concentratie en minder stress doordat de olie je zenuwstelsel kalmeert. Het trekt direct in en blijft niet vet. Kan je ondersteunen bij; dagdromers in het hier en nu brengen, in evenwicht komen, geeft balans en houvast, werkt rustgevend bij hoorgevoeligheid en bij angst.

Voor een goede nachtrust onder de voeten in masseren of heerlijk in een warm (voeten) bad. Zet de diffuser in de slaapkamer aan met een paar druppels Vetiver en Lavendel voor een heerlijke nachtrust. Om beter door te slapen gebruik je Lavendelolie in samenwerking met een citrusolie zoals citroen of sinaasappel. Vetiver olie mag intern gebruikt worden en bevorderd zo je immuunsysteem.  Bijvoorbeeld in een kopje thee, voor toevoeging van 1 druppel eerst laten afkoelen tot drinktemperatuur. Verhitting boven 40 graden verminderd de oliewerking sterk!

In de huiskamer een diffuser aan met Vetiver werkt aardend, kan voor minder prikkelgevoelens zorgen. Stress verminderen voor de hele familie inclusief huisdieren? Meng dan eens Vetiver olie met Lavendel, Balace of Serenity olie. Vetiver wordt ook gebruikt bij meditatie en chakra healing. Geef een heerlijke ontspanningsmassage met een paar druppels Vetiver olie in een zuivere basisolie. Ik gebruik de basis kokosolie die ook in onze webshop te verkrijgen is.

Vetiver olie brengt harmonie, rust en kan helpen afsluiten. Werkt spijsvertering bevorderend, is in te zetten bij maag en darmklachten, krampstillend, zweetdrijvend, is antiseptisch. In te zetten bij vitiligo, snijwonden, voor de oudere of vermoeide huid.  Tegen parasieten en insecten.  Een favoriete olie bij mijn huisdieren, geeft rust en balans. Voor meer gebruikerstips of ervaring neem je contact met me op.

Vetiver olie kopen

Vetiver olie kan direct in de webshop worden besteld. Gebruik je vier of meer flesjes diverse oliën per jaar dan is het verstandig om kortingsklant te worden. Dit kan via een kortingsaccount. Wil je hier persoonlijk advies of uitleg over? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Je krijgt dan direct 25% klantenkorting op al je aankopen. Bij het gratis persoonlijk advies kijken we samen welke olie het beste bij jou en eventueel je huisgenoten past. Er zijn meer mogelijkheden om een olie in te zetten en er zijn ook diverse manieren van ondersteuning te vinden. Zo kan Vetiver olie in het ene gezin meer betekenen en bij een ander gezin zal dat misschien Lavendel olie zijn die op meer vlakken kan helpen. Ik help graag de meest efficiënte manier te vinden om de essentiële oliën in te zetten. Een gratis workshop kan daar ook meer inzicht geven.