beter-slapen-etherische-olie-voor-nachtrust

Slapen met essentiële oliën voor betere nachtrust

Kiki BrevoordNieuws Plaats reactie

Lavendelolie is een heel bekende ontspannende en inslaaphulp. Voor het makkelijker doorslapen gebruik je sinaasappelolie erbij. Ook Nardusolie, Roomse kamille en Marjolein zijn fijne natuurlijke hulpmiddelen. Cedarwoodolie is fijn om de aanmaak van Melatonine te stimuleren. Het hormoon dat ervoor zorgt dat je goed in slaap valt. De aanmaak van Melatonine kan o.a. door reizen naar verschillende tijdzonens van slag raken. Ook de Balans oliemix en de Vetiverolie zijn fijn om meer geaard in slaap te komen.

Gebruik je essentiële olie naar keuze vlak voor het slapen gaan. Afhankelijk van de etherische olie of een gevoelige huid verdun je deze een beetje met onze gefractioneerde kokosolie. Persoonlijk breng ik dan de olie aan langs de nekwervels, onder de voet en de grote teen. Eventueel een druppel op de polsen of tussen de wenkbrauwen of op de slapen. Vermijd ten alle tijden oogcontact. Zet het flesje naast je bed. Als je dan midden in de nacht wakker wordt, kun je het nogmaals aanbrengen om weer in te kunnen slapen. Het gebruik van een diffuser met je favoriete oliën in de slaapkamer is ook heerlijke aanrader.

Wakker blijven met Peppermuntolie

Pepermuntolie helpt je als je een energiedip hebt maar nog even wakker wil of moet blijven. Ook te gebruiken bij een jetlag, hoofdpijn, spierpijn en afkoeling van de huid. In de diffuser, inhaleren vanuit het flesje, cuppen of aanbrengen op de huid. Cuppen is een druppel in de handpalmen doen, een keer licht wrijven en vervolgens de handen over mond en neus te vouwen en diep inhaleren. Smeer hem achter de oren en achter in de nek, eventueel licht verdund. Pepermuntolie helpt ook om even je concentratie te boosten.

Ontgiften en hydrateren met Citroenolie

Citroenolie in je water, eventueel met een klein snufje zout voor de betere oplossing geeft veel voordelen. Goede hydratatie is heel belangrijk en lemon in je water helpt je ontgiften. Je lichaam zal je dankbaar zijn. Ook op reis kan deze dorstlesser je een stuk frisser doen aankomen. Voor de verandering kan je ook sinaasappelolie of grapefruitolie in je water of yoghurt gebruiken. Citroenolie is niet zuur waardoor het je tanden niet aantast. Het wordt geperst uit de schil en niet uit het zure sap. Vermijd direct zonlicht of UV straling na het aanbrengen op de huid, je wordt vlekkering bruin, niet mooi egaal.

Verzorgende oliën

Lavendelolie bij verbranding of opervlakkige wondjes. Geraniumolie op blauwe plekken of Lavendelolie. Helichrysumolie om het bloeden te stelpen. Lemongrassolie voor weefsel herstel of een verzachtende samenstelling van Copaiba, Lavendel en groene Muntolie tegen de pijn. Het is prachtig wat de natuur ons aan mooie voordelen biedt. Omdat er zo veel mogelijkheden zijn en sommige oliën elkaar overlappen is het verstandig om een gratis persoonlijk advies te vragen. We helpen graag bij het ondekken van onze pure essentiële oliën en hun werking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *