voeten-verzorging-etherische-olie

Tips voor natuurlijke voetverzorging

Kiki BrevoordNieuws Plaats reactie

Etherische olie voor natuurlijke voetverzorging

Gebruik kokosolie of body butter om je voeten te masseren en hydrateren. De van nature aanwezige antimicrobiële en antifungale eigenschappen  in de body butter en kokosolie kunnen helpen bij het voorkomen van infecties. Een etherische olie of mix daarvan toegevoegd kan veel voor je voeten betekenen. Lavendel of Geraniumolie verzachten heerlijk. Pepermunt olie koelt, Eucalyptus olie verfrist en onze samenstelling voor spieren en gewrichten geven verlichting. Om je wat ideeën te geven voor speciale klachten heb ik hier wat tips verzameld voor je voetverzorging.

Etherische-olie-voeten-verzorgen

Tea Tree olie schimmelnagels

Kalk of schimmelnagels: Wrijf Tea Tree olie op de nagels voor de behandeling van schimmelnagels. Deze olie heeft schimmelwerende eigenschappen die de groei van schimmels op je nagels verminderen. Je kunt ook een mix van etherische oliën zoals Eucalyptusolie, Oregano olie en Tea Tree maken en gebruiken om voetschimmel te behandelen. Neem olie kan goed helpen tegen kalknagels. Meng de olie met bovenstaande oliën onder tip 2. Breng de olie met een kwastje of watje aan op en onder de kalknagel en nagelriemen. Houd er rekening mee dat deze behandeling enkele maanden kan duren omdat de kalknagels volledig moeten uitgroeien. Herhaal daarna nog wekelijks om te voorkomen dat de kalknagel terug komt.

Etherische olie droge voeten en eelt

Droge en gebarsten eeltplekken: Meng onze Kokosolie of body butter met Oregano etherische olie om gebarsten hielen en droge voeten te behandelen. Body butter gehydrateerd en verzacht de huid, met toevoeging van de etherische olie Lavendel en Pepermunt die helpen vocht vasthouden. Enkele druppels etherische olie door de benodigde Kokosolie of body butter zijn voldoende.

Bij droge voeten gebruik je body of Shea butter. Deze bevatten vitamines en vetzuren die de huid voeden en hydrateren. Masseer ’s avonds voor het slapen body butter met Lavendel olie op je voeten en draag daarna sokken in bed. Zo kan het de hele nacht zijn helende werking op je voeten uitvoeren zonder dat je lakens vettig worden. Lavendel helpt je ook nog eens bij het ontspannen slapen gaan.

Voeten scrubben met olie en zout

Voeten scrub met zeezout en olijfolie helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en gehydrateerd en verzacht de huid. Je kunt ook droog borstelen op droge huidcellen met een niet al te harde borstel zachtjes draaiend je plekken te behandelen voor te douchen. Na het douchen body butter met een etherische olie naar keuze inmasseren. Neem bijvoorbeeld Geranium of Lavendel olie of bij warm weer Pepermunt olie.

Blaren behandelen met etherische olie

Blaren 4x daags insmeren met Lavendel, Geranium en Tea Tree olie

Buritis aan de basis van de grote teen wordt vaak veroorzaakt door te smalle schoenen waardoor de basis van de grote teen naar buiten steekt en de teen naar binnen wordt gedwongen. Door de druk en positie kan de beurs die zich aan de basis bevindt irriteren en ontsteken. Masseer in de ochtend en avond de basis in met Cipres olie. Een paar druppels in body butter of Kokos olie verdunnen.

Klompvoet kan baat hebben door 2x daags een massage te geven met Kokos olie met een paar druppels Gember, Rozemarijn, Lavendel en/of Kamille olie.

Likdoorn behandelen etherische olie

Likdoorn is een pijnlijk gezwel dat zich ontwikkeld door wrijving of slecht passend schoeisel. Bij verwaarlozing door de likdoorn neemt de druk op onderliggend weefsel toe waardoor beschadiging of zweren ontstaan. Masseer 4 maal daags in met licht verdunde Tea Tree olie of Kruidnagel, Pepermunt en Grapefruit olie. Blijf de volgende stappen volgen om de behandeling van likdoorns en eelt tussen de tenen voort te zetten:

  • Droog je voeten grondig af na het douchen of het nemen van een voeten bad. Zorg ervoor dat de ruimte tussen de tenen goed droog is, omdat vochtige omstandigheden de groei van bacteriën kunnen bevorderen. Eventueel gebruik je wat Baking Soda vermengt met een druppel Tea Tree tussen de tenen als het daar vochtig blijft.
  • Breng dagelijks een dun laagje Tea Tree olie aan op de likdoorns en het gebied met eelt. Deze olie heeft antibacteriële eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en infecties.
  • Draag goed passende schoenen gemaakt van ademende materialen om te voorkomen dat vocht wordt vastgehouden. Dit helpt bij het creëren van een drogere omgeving tussen de tenen.
  • Verander regelmatig van sokken om vochtabsorptie te bevorderen en de groei van bacteriën te verminderen.
  • Probeer het dragen van strakke schoenen of schoenen met hoge hakken te vermijden, omdat deze de druk op de tenen kunnen verhogen en de likdoorns kunnen verergeren.
  • Als de likdoorns pijnlijk zijn en niet verbeteren met thuisbehandeling, raadpleeg dan een Podoloog of Pedicure voor verdere evaluatie en behandeling.
  • Voorkom het gebruik van scherpe voorwerpen of zelfbehandelingstechnieken zoals het snijden of schaven van likdoorns, omdat dit het risico op infecties en letsel vergroot.
  • Blijf je voeten dagelijks schoonhouden met milde en natuurlijke zepen. Vermijd agressieve chemicaliën die de huid kunnen irriteren en uitdrogen.
  • Blijf je voeten hydrateren met een vocht inbrengende crème of body butter die geschikt is voor de gevoelige huid. Kies producten met natuurlijke ingrediënten die de huid voeden en verzachten.
  • Let op eventuele tekenen van infectie, zoals roodheid, zwelling, pus of toenemende pijn. Raadpleeg een arts als je deze symptomen opmerkt.

Verzorg voeten regelmatig met olie

Onthoud dat consistente en zorgvuldige voetverzorging essentieel is om likdoorns en eelt tussen de tenen te behandelen en te voorkomen. Als de symptomen aanhouden of verergeren, zoek dan professioneel advies om de juiste behandeling te krijgen.

Zweetvoeten etherische olie

Bij zweetvoeten meng je een eetlepel Baking Soda met een druppel Tea Tree, doe dit tussen de tenen en in je sokken.

Schoenen ruiken weer fris met Baking Soda goed gemengd Eucalyptus olie Of Tea Tree olie in de schoenen, schudden door de schoen en in de ochtend uitzuigen. Heerlijk fris en anti bacterieel.

Alles samengevat kunnen we stellen dat body butter met natuurlijke etherische oliën uitstekende natuurlijke middelen zijn om je voeten zacht, gehydrateerd en gezond te houden. Door ze te gebruiken in je dagelijkse voetverzorging geniet je van gezonde en verzorgde voeten die je de hele dag goed zullen ondersteunen en er beter uit zien. Ik help je graag verder bij vragen of verdere interesse. Mocht je vragen hebben voor persoonlijk advies willen? Neem dan gerust contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *